De 50-plusser let op zout suiker en vezels

Voor bijna alle 50-plussers is gezond ouder worden heel belangrijk. Van deze groep vindt 89 procent een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding noodzakelijk.

Uitgebalanceerde en gevarieerde voeding betekent voor 50-plussers níet het nuttigen van lightproducten (63 procent) of het innemen van voedingssupplementen (54 procent). Zij zien deze producten als onbelangrijk voor gezond ouder worden en blijven. Een uitgebalanceerde voeding houdt volgens ouderen vooral in dat je niet te véél eet (75 procent), drie maaltijden per dag nuttigt (60 procent) en dat je mínder suikerhoudend, vet en zout voedsel neemt (72 procent).

Bij hun aankopen kijken de 50-plussers naar eigenschappen als laag zoutgehalte (51 procent), minder suiker (46 procent), cholesterolverlagend (42 procent) en vezelrijk (40 procent). Minder dan 10 procent hecht belang aan biologische voedingsmiddelen of probiotica.

50-plussers hechten weinig belang aan hun uiterlijk als het gaat om gezond ouder worden. Slechts 6 procent vindt dat gezond ouder worden ook betekent dat je er jonger uitziet dan je daadwerkelijk bent. 

98 procent vindt gezond ouder worden heel belangrijk. Met de voorbereiding hierop kun je volgens 50-plussers niet vroeg genoeg beginnen. 60 procent geeft aan dat je voor je veertigste levensjaar moet starten met gezond ouder worden. 44 procent geeft zelfs aan dat je voor je dertigste moet starten.

De genoemde resultaten zijn afkomstig uit een online onderzoek dat tussen 23 en 27 juni 2016 is uitgevoerd door Motivaction. Hiervoor zijn 3.700 Nederlanders in de leeftijd van 50 tot 80 jaar uitgenodigd, uiteindelijk deden 1.253 personen mee.