Gevulde Komkommer

Voor 8 personen

Ingrediënten

• 1 komkommer • 1 rode ui, fijn gesnipperd • 1 blikje wilde roze zalm (213 gram) • peterselie voor de garnering • 1 eetlepel olijfolie extra vierge • 1 theelepel azijn • peper

BEREIDINGSWIJZE

Was de komkommer goed en snijd deze in stukken van 3 cm. Hol de stukken komkommer uit met een mesje of thee- lepel. Zet ze hierna omgekeerd op een stuk keukenpapier. Meng de rest van de ingrediënten. Vul de (droge) komkom- merbakjes met een deel van de visvulling. Garneer met een beetje peterselie.

VOEDINGSWAARDE

Dit gerecht bevat per portie 64,7 kcal • 6,7 gram eiwitten • 1,2 gram koolhydraten • 6,7 gram vetten

TIP

•Je kunt de zalm ook vervangen door tonijn. • Wanneer je visvulling over hebt, kun je het ook gebruiken voor op een toastje.

 


Biefstuk Stroganoff

HOOFDGERECHT VLEES

Voor 1 persoon

Ingrediënten

• 200 gr aardappelen

• 100 gr biefstuk

• 200 gr champignons, roerbakmix

• 1/4 zakje stroganoffsaus

• 1 groene paprika, in reepjes

• 40 ml melk, halfvol

• 10 gr bak en braad vloeibaar

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verhit ondertussen de boter in een pan en bak de biefstuk aan beide kanten bruin. Haal de biefstuk uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie. Schep de champignonmix en paprika in de- zelfde pan en roerbak de groenten ongeveer 5 minuten. Bereid ondertussen de saus voor volgens de bereidingswijze op de verpakking en meng deze door de groenten. Giet de aardappelen af en schenk de melk erbij. Stamp de aardap- pelen tot een gladde puree en breng op smaak met wat peper.

VOEDINGSWAARDE

Dit gerecht bevat 415 kcal per persoon • 47 gram koolhydraten• 32 gram eiwitten• 11 gram vetten

SERVEERTIP

Neem een metalen ring, die je vult met de aardappelpuree. Druk het met een lepel goed aan. De ring voorzichtig verwijderen en je hebt de puree prachtig gepresenteerd op je bord.

 

Click op dit plaatje om het recept te downloaden! 

Click op dit plaatje om het recept te downloaden! 


Stoofschotel met Kip & Abrikozen

HOOFDGERECHT VLEES

Voor 1 persoon

Ingrediënten
• 1 kipfilet, in blokjes • 4 gedroogde abrikozen • 1 kleine ui, in ringen • 150 ml kippenbouillon • 1 eetlepel olijfolie • 1 theelepel bloem • paprikapoeder • koriander • 150 gr erwten • 60 gr zilvervliesrijst

BEREIDINGSWIJZE

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook ook de erwten gaar. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak hier de stukjes kipfilet in. Haal de stukjes gare kip uit de pan en fruit de ui. Daar- na mag de kip er weer bij. Strooi de kruiden en de bloem bij de kip en bak het geheel ongeveer 2 minuten. Schenk daarna de bouillon erbij en laat het een kwartier sudderen. Voeg als laatste de abrikozen toe en laat het geheel nog ongeveer 15 minuten op een klein vuurtje doorgaren. Serveer het gerecht samen met de erwten en de rijst.

VOEDINGSWAARDE

Dit gerecht bevat 482 kcal per persoon • 48 gram koolhydraten • 44 gram eiwitten • 13 gram vetten

KRUIDENTIP

Vers korianderblad heeft een typische, zachtzoete anijsachtige smaak en past prima in stoofschotels. Het verse kruid bevat o.a. veel vitamine C en kalium. 

Click hier voor het recept

Click hier voor het recept


Kipfilet met zoete spruitjes

 

Voor 1 persoon
Ingrediënten

• 100 gr kipfilet • 200 gr aardappelen • 200 gr spruitjes • 1 kleine appel • 1 el rozijnen • 1 el bak en braad vloeibaar • peper en kruiden naar keuze

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verhit een eetlepel bak en braad vloeibaar in een pan en bak hier de kipfilet in tot hij helemaal gaar is. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg in de laatste 2 kookminuten de rozijnen toe aan de spruitjes en kook deze mee. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bak de stukjes appel kort in de pan. Giet de spruitjes af en meng de appel erdoorheen.

VOEDINGSWAARDE

Dit gerecht bevat 480 kcal per persoon • 45 gram koolhydraten • 36 gram eiwitten • 17 gram vetten

PRODUCTTIP

 

Bak- en braad vloeibaar hoort thuis in een gezonde voeding. Het bevat goede onverzadigde vetzuren en is een belangrijke bron van vitamine A, D en E. Bak en braad vloeibaar is op temperatuur als de grote bellen zijn verdwenen.

 

CLICK HIER VOOR HET RECEPT

CLICK HIER VOOR HET RECEPT


Stamppotje met Appel & Witlof

 Voor 1 persoon

Ingrediënten

• 200 gr aardappelpuree
• 100 gr magere spekreepjes • 150 gr witlof
• 1 kleine ui
• 1 appel, zoetzuur
• 1 ei• 10 gr boter
• peper en kruiden naar keuze

BEREIDINGSWIJZE

Maak de aardappelpuree zoals je hem zelf altijd klaar maakt, zonder toevoeging van boter. Kook het ei in ongeveer 10 minuten hard, laat het ei daarna schrikken onder koud water en pel het. Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes. Maak ondertussen de witlof schoon en snijd deze in dunne reepjes. Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui in. Voeg de spekreepjes toe en bak deze knapperig. Stamp de witlof sa- men met de appel, de spekjes en peper en kruiden naar keuze en roer het mengsel door de puree. Warm alles goed door en serveer daarna het in plakjes gesneden ei over de stamppot.

VOEDINGSWAARDE

Dit gerecht bevat 655 kcal per persoon • 58 gram koolhydraten
• 23 gram eiwitten
• 32 gram vetten

SERVEERTIP

Om mooie plakjes ei te snijden, maak je je mes van tevoren even nat. Het ei blijft dan niet aan het mes plakken.

Click hier om het recept te bewaren

Click hier om het recept te bewaren