BenFit Kerstmenu 2017

KLIK HIER VOOR DE PDF

Voorgerecht Gevulde warme avocado

Ingrediënten voor 4 personen:
2 avocado’s
1 tomaat
1 eetlepel (verse) citroensap
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
75 gram veldsla

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep nog wat vruchtvlees uit de avocado.  Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomaat met citroensap, paneermeel en Parmezaanse kaas. Schep het mengsel in de avocado en schuif de avocado ongeveer 15 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Leg de avocado op een bedje veldsla en serveer meteen.

Hoofdgerecht Kipfilethaasjes met pesto en verse ravioli

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram verse ravioli onbereid
500 gram kipfilethaasjes
4 eetlepels (verse) pesto + garnering
1 teentje knoflook, geperst
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Smeer de kipfilethaasjes in met pesto. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kipfilet rondom gaar. Bak dan de knoflook mee. Haal de kip uit de pan en laat afgedekt rusten. Voeg een hand verse spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken. Voeg steeds spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak de borden op door eerst spinazie te verdelen over 4 borden. Leg de ravioli er op en verdeel de kipfilethaasjes. Garneer de borden met stukjes zongedroogde tomaat en wat pesto.

Nagerecht Hangop met vers fruit en krokante granola

Ingrediënten voor 4 personen:
1 liter yoghurt, smaak naar keuze
1 fijne zeef
1 schone theedoek
4 eetlepels krokante granola
200 gram (diepvries) fruit

Bereidingswijze
Spoel een schone theedoek af en wring deze uit. Leg de theedoek in de zeef boven een grote schaal. Schenk de yoghurt in de schaal en laat de yoghurt bij voorkeur een nacht, maar minimaal 2 uur uitlekken.
Serveer de hangop met een lepel granola en fruit.