Vullende maaltijdsoep.

Herfstachtig weer, tijd voor een gevulde maaltijdsoep.

Recept voor een super gevulde groentesoep:
Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 gram rijst
- 200 gram kalkoenfilet
- 4 eieren
- 1 prei in ringen
- 500 gram broccoli in roosjes
- 100 gram champignons in plakjes
- 2 takjes bladpeterselie
- 100 gram diepvriesdoperwten
- 3 eetlepels olie
- 1 liter kippenbouillon gemaakt van 1 blokje
- versgemalen peper

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet af. Fruit de prei en de champignons ongeveer 5 minuten in 2 el olie. Voeg de bouillon toe en laat de soep ongeveer 12 minuten afgedekt op laag vuur koken. Voeg de broccoli en doperwten de laatste 5 minuten toe. Kook ondertussen de eieren in ongeveer 10 minuten hard en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de kalkoen in blokjes en kruid deze met peper. Roerbak de kalkoen in 1 el olie gaar. Voeg toe aan de soep en breng op smaak met kruiden naar keuze en de bladpeterselie. Pel de eieren en snijd in partjes. Schep een lepel rijst in een kom of bord. Schenk de soep om de rijst en leg er partjes ei op. 

Eet smakelijk!