Macaroni met ham en paprikasaus

Warm herfst gerecht

Voor 4 personen

Ingrediënten 
• 2 eetlepels olijfolie traditioneel
• 300 gr. macaroni, ongekookt
• 300 gr. magere hamblokjes
• 100 gr. geraspte 30+ kaas
• 2 dl groentebouillon
• 1 ui
• 4 paprika's
• peper, paprikapoeder en kruiden naar keuze

Bereidingswijze 
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de ui en de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit de ui en de paprika's met peper, paprikapoeder en kruiden naar keuze (bv. peterselie, oregano en rozemarijn). Voeg de bouillon toe en smoor de groente in 10 minuten gaar. Pureer de groente in een blender. Warm de saus weer door en voeg als laatste de magere hamblokjes toe. Bestrooi het met de kaas.

Voedingswaarde 
Dit recept bevat per portie 521 kcal
• 61 gram koolhydraten
• 32 gram eiwitten
• 11 gram vetten

Tip Dit gerecht is heel geschikt om in te vriezen.