Niet-roker worden

Niet-roker worden

Succesvol stoppen met roken? Probeer jezelf dan te zien als niet-roker. Uit de psychologie blijkt dat mensen gedrag vertonen die past bij het beeld wat ze van zichzelf hebben. Mensen die gestopt zijn met roken zien zichzelf nog vaak als roker, dus is het moeilijk om gedrag te vertonen van een niet-roker. Dus gelóóf dat je een niet-roker bent!

Read More

RELAX

RELAX

'Ik heb geen tijd' of 'Ik ben te druk'. Herken jij deze uitspraken bij jezelf? Dan wordt het tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen. Neem eens 30 minuten per dag de tijd voor een ontspannende activiteit, zoals lezen. Deze 3 boekentips uit gaan jou helpen om de rust in jezelf terug te vinden

Read More

Is cafeïne echt een hulpmiddel bij vermoeidheid?

Is cafeïne echt een hulpmiddel bij vermoeidheid?

Het gebrek aan slaap of energie denken veel mensen op te vangen met wat extra kopjes koffie op een dag. Helaas is dit niet helemaal het ideale hulpmiddel tegen vermoeidheid. Op het moment dat je namelijk drie korte nachten met zo’n vijf uur slaap hebt is het effect van cafeïne al verminderd. Cafeïne houdt je niet scherp of “wakker” als je meerdere nachten slecht hebt geslapen.

Read More