Elastiek

Het is helemaal hip: trainen met elastieken banden. Wat kun je er allemaal mee? 
Deze weerstandsbanden zijn goedkoop en gemakkelijk mee te nemen, je rolt ze tenslotte gewoon op voor in je tas. 
Met de banden kun je andere spiergroepen trainen dan met losse gewichten of machines. Wat zijn oefeningen die je kunt doen?

  1. 1Horizontale kikkersprongen. Ga op je rug liggen met je knieën 90 graden gebogen. Wikkel de band om je voeten en kruis de banden. Houd je handen bij je heupen. Strek je benen langzaam uit en breng ze weer terug naar de beginpositie. 
  2. Verzwaarde push-up. Leg de band over je schouders en ga met je handen op de band staan. Hoe strakker, hoe moeilijker. 
  3. Roeien. Ga op de vloer zitten met je benen plat op de grond. Plaats de band achter je voeten. Trek vervolgens de uiteinden van de band naar je toe. Zorg dat je in de beginpositie je elleboog recht onder je schouder staat.
  4. Schuine lunge met arm stretch. Houd met je rechterhand een uiteinde van de band vast, ga met je rechtervoet op het andere uiteinde staan. Stap met je linkerbeen achter je rechterbeen en zak een beetje omlaag. Strek je rechterarm schuin naar boven. Breng daarna je vuist weer naar beneden en ga weer met je voeten naast elkaar staan. Herhaal ook met links.

Er zijn nog veel meer oefeningen te verzinnen met de band. Veel sportplezier!
 

BF-elastiek-1600x480.png