Stappentellers en 10.000 stappen

Om gezond te leven zou je 10.000 stappen per dag moeten zetten. Dr. Yoshiro Hatano kwam in de jaren 60 tot deze conclusie. Tevens concludeerde hij dat men gemiddeld slechts zo'n 6.000 stappen per dag zet. Die 4.000 extra stappen komen overeen met ongeveer een half uurtje stevig lopen. Zijn conclusie was ook dat het maken van 10.000 stappen tot 20% van de calorie-intake zou verbranden. Het ondersteunt dus het proces om af te vallen en op gewicht te blijven. Deze Japanse onderzoeker heeft destijds de eerste stappenteller ontwikkeld om zo mensen bewust te maken en te stimuleren om meer te bewegen.
Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit effectiever is om vet te verbranden dan fitness. 

Wandelen is de makkelijkste en veiligste vormen van lichaamsbeweging, de kans op blessures is laag in vergelijking tot andere sporten. Met een stappenteller kun je heel makkelijk bijhouden hoeveel je dagelijks loopt. 

Ben je benieuwd hoeveel stappen jij zet op een dag?
Installeer op je smartphone een app die je stappen bijhoudt per dag. Je moet je mobiel wel de hele dag op zak hebben, laat je die op tafel liggen dan krijg je een vertekend beeld. Er veel opties voor het aanschaffen van een stappenteller. Op de site van de consumentenbond staat een onderzoek over de verschillen in kwaliteit en prijzen van stappentellers. Hieruit blijkt dat de gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid erg uiteenlopen per merk en prijsklasse. Wil je wat méér investeren in je gezondheid, overweeg dan een activity tracker. Het verschil met de meeste stappentellers is dat deze meerdere functies heeft, zoals hartslagmeting en slaapgedrag. Je kunt ook een doelstelling invoeren compleet met meldingen verspreid over de dag. De ‘tracker’, in de vorm van een armband, wordt uitgelezen op je mobiel. Het is een hippe gadget die je leefstijl ondersteunt.
Kijk voor informatie op deze link; 
https://www.consumentenbond.nl/activity-tracker