Duurzaam eten wordt steeds populairder

Duurzaam eten is lekkerder, gezonder én beter voor je gemoedsrust. Dat vinden steeds meer mensen. De trend om duurzaam te eten blijft doorzetten. In 2016 is er 26% meer uitgegeven aan producten met de volgende keurmerken: ASC, Biologisch, Beter Leven, Fair Trade/Max Havelaar, MSC, Milieukeur, Rainforest Alliance, UTZ Certified, Label Rouge, Scharrel en Vrije Uitloop.

Ook worden de producten zonder keurmerk steeds duurzamer. In verschillende supermarkten is bijvoorbeeld de plofkip aan het verdwijnen, zodat de ‘standaard’-optie tegenwoordig duurzamer is dan vroeger.

Waarom is duurzaam eten belangrijk? Van alle lasten op het milieu komt ruim een derde door voedsel: met name de industrie, verspilling door consumenten en bedrijven, en het transport. Met een paar veranderingen in je levensstijl kan je milieu-impact tot wel de helft verlaagd worden. Hieronder een paar tips:

-          Voorkom verspilling. Vries restjes in of maak er soep van.
-          Eet minder rood en bewerkt vlees: deze soorten hebben een grote impact op het milieu.
-          Eet niet meer dan nodig, vermijd bewerkte producten. Dus ook snacks, snoep, frisdrank en alcohol. Dit scheelt ook in calorieën.

Doe je dit allemaal al? Test hoe goed je bezig bent op: http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-boodschappen/eten-kopen/voedselafdruk.aspx

1710-duurzaam-eten-wordt-steeds-populairder-344x229.jpg