Vitamine-B een zeer nuttige aanvulling

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat vitamine-B een grote meerwaarde voor ons heeft, maar waarom? 

Wetenschappelijke studies laten zien dat vitamine-B een zeer nuttige aanvulling is, met name in de behandeling en het voorkomen van depressie. Vitamine-B is bijvoorbeeld nodig voor het aanmaken van GABA, dopamine en serotine. Dit zijn drie stoffen die in onze hersenen erg belangrijk zijn voor onze gemoedstoestand. Tevens spelen vitamine B12 en foliumzuur hier een belangrijke rol. 

Stress en afwijkingen in onze hersenen verhogen de behoefte aan vitamine-B. Men zou kunnen stellen dat door onvoldoende balans in stress en rust, mogelijk depressies en onrust kunnen worden veroorzaakt door een tekort van vitamine-B.

B-vitaminen kunnen gecombineerd worden met andere natuurlijke remedies tegen depressie, zoals saffraan. Saffraan blijkt volgens een aantal klinische studies over interessante depressie-verlagende eigenschappen te beschikken. Het hoeft zelfs niet onder te doen voor farmaceutische antidepressiva! Saffraan bevat antioxidanten die het metabolisme van serotonine, dopamine en noradrenaline herstellen. Daarnaast kan saffraan ook een remedie zijn tegen angst-, eet- en zelfs geheugenstoornissen.