Eierkoek

Eierkoek

Eierkoeken zijn typisch iets van onze drie zuidelijke provincies, maar in Groningen is het ook bekend als pleverkouk. De verkoop van eierkoeken is vertienvoudigd sinds ze werden aangeraden door Sonja Bakker. De reden daarvoor was dat het als tussendoortje weinig calorieën en weinig vet zou bevatten. Helaas is dat niet helemaal waar, een eierkoek lijkt zo luchtig maar bevat meer calorieën dan 2 appels. Geniet dus met mate!

Read More

Ube-taart

Ube-taart

Ube is een paarse wortel uit Azië en Amerika die nog niet zo bekend is in Nederland. Ube wordt ook wel de paarse zoete aardappel genoemd. De smaak is licht zoet en een beetje hartig, maar volgens kenners zit de smaak tussen pistache, witte chocolade, vanille en kokos.

Read More

Indonesische soep

Indonesische soep

Met kruiden kun je heerlijk koken. Daarmee bewijst de Indonesische keuken zichzelf keer op keer. Dit recept is voor soto ajam. Soto ajam betekent in het Nederlands kippensoep. Het is ontzettend makkelijk te maken maar smaakt en ruikt heerlijk. Je kunt verschillende groentesoorten toevoegen aan deze veelzijdige soep.

Read More

Quinoa

Quinoa

Je hoort overal over quinoa, maar wat kun je ermee maken? Je kunt quinoa kopen in de supermarkt, en je kunt het gebruiken als alternatief voor rijst en pasta. Quinoa zijn eigenlijk de zaadjes van de quinoa-plant, en kunnen wit, rood of zwart zijn. Quinoa smaakt een beetje nootachtig en is daarom een smaakvol alternatief. Quinoa bevat meer eiwit en vezels dan gewone pasta of rijst en zal je beter verzadigen.

Read More