Kipfilet met zoete spruitjes

Ingrediënten voor 1 persoon:
100 gr kipfilet
200 gr aardappelen
200 gr spruitjes
1 kleine appel
1 el rozijnen
1 el bak en braad vloeibaar
peper en kruiden naar wens

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verhit een eetlepel bak en braad vloeibaar in een pan en bak hier de kipfilet in tot hij helemaal gaar is. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar. Voeg in de laatste 2 kookminuten de rozijnen toe aan de spruitjes en kook deze mee. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Bak de stukjes appel kort in de pan. Giet de spruitjes af en meng de appel erdoorheen.

Voedingswaarde
Dit gerecht bevat per persoon

  • 480 kcal
  • 45 gram koolhydraten
  • 36 gram eiwitten
  • 17 gram vetten

Producttip
Bak- en braad vloeibaar hoort thuis in een gezonde voeding. Het bevat goede onverzadigde vetzuren en is een belangrijke bron van vitamine A, D en E. Bak-en-braad vloeibaar is op temperatuur als de grote bellen zijn verdwenen.