Oesters

Het oesterseizoen is 19 september officieel geopend. De oester wordt gezien als een luxe en feestelijk hapje, maar is daarnaast ook een gezonde keuze. Oesters bevatten een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Jodium draagt bijvoorbeeld bij aan een goede stofwisseling en de vitamine B1 zorgt voor een goede werking van de hartspier.

De gekweekte oesters zijn wat duurzaamheid betreft een prima keus.

Ingrediënten voor 4 personen
12 oesters
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
20 gr Parmezaanse kaas
25 gr zachte boter

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 140 graden en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Verkreukel de folie zodat de oesters stabiel kunnen liggen. Open de oesters en giet het vocht af. Leg ze vervolgens op de bakplaat. Meng de zachte boter samen met de fijngehakte peterselie in een kom en verdeel dit over de oesters. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over de oesters. Zet de oesters een paar minuten in de oven zodat de kaas smelt en een mooi goudbruin kleurtje krijgt. Smakelijk!

Tip
Serveer de oesters op een platte schaal met verkreukeld aluminiumfolie voor een mooie presentatie.

Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:

  • 79 kcal

  • 4 gr eiwit

  • 1 gr koolhydraten

  • 6 gr vet

BF-oesters-1600x480.jpg