BenFit Paasbrunch 2017

Ei muffins met serranoham

Benodigdheden:
1 muffintray voor 6 muffins
1 deegroller

Ingrediënten voor 6 personen:
6 kleine eieren
6 plakjes rauwe ham of serranoham
6 sneetjes volkorenbrood
Bakspray of olijfolie om de muffintray in te vetten
Peper en zout
Bieslook om te garneren

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de muffintray in. Snijd de korstjes van de sneetjes brood af en maak er vierkantjes van. Rol de vierkante sneetjes plat met een deegroller. Bekleed ieder muffinvormpje met een sneetje brood en bedek het brood vervolgens met een plakje serranoham. Breek nu in ieder vormpje een eitje en probeer de dooier heel te laten. Besprenkel met peper en zout en bak de muffins in 18 minuten gaar in de oven. Kijk of het ei goed gestold is en haal de muffins uit de vorm. Garneer de muffins met wat sprietjes bieslook.

Lentesoepje: Komkommergazpacho met gerookte zalm

Benodigdheden:
Blender of staafmixer
4 serveerglaasjes
4 tapasprikkers

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:
3 komkommers
Handje basilicumblaadjes
Handje bieslook
Sap van ½ limoen
4 theelepels halfvolle kwark
4 reepjes gerookte zalm
Peper en zout

Bereidingswijze:
Was de komkommers en schil er 2. De laatste bewaar je voor de garnering. Verwijder de zaadlijsten, deze heb je niet meer nodig. Snijd de komkommer in blokjes en doe ze in de blender. Voeg de basilicum, de bieslook, het limoensap en peper en zout naar smaak toe. Blend het mengsel totdat de stukjes eruit zijn. Voor een gladdere soep kun je het eventueel nog zeven. Verdeel de soep over de glaasjes, roer er kort een theelepel halfvolle kwark doorheen.

Schaaf met een kaasschaaf 6 stevige linten van de laatste komkommer. Snijd 4 dunne reepjes van de gerookte zalm en leg ze op de komkommerlinten. Rijg deze pakketjes in een golvende beweging aan de tapasprikkers. Serveer ieder glaasje soep met een versierde tapasprikker.

KLIK HIER VOOR DE PDF