Pasen 2019

Klik HIER voor de PDF.

Rode Gazpacho (10 minuten)

Ingrediënten voor 6 personen
500 gram tomaten
1 sjalot
1 rode paprika
1 selderijstengel
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
70 ml balsamicoazijn
Zout, peper, peterselie

Bereidingswijze
Ontpit de tomaten en paprika, schil de sjalot en de knoflook en mix alles 1 voor 1 in de blender (of met de staafmixer). Breng op smaak met zout en peper en garneer met peterselie. Serveer in kleine glaasjes.

Voedingswaarde
Een glaasje voor 1 persoon bevat:

  • 133 kcal

  • 1.4 g eiwit

  • 5.9 g koolhydraten

  • 10.5 g vet

Gevulde avocado (15 minuten)

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s in kleine blokjes
1 appel in kleine blokjes
100 gram rivierkreeftjes
100 gram komkommerstukjes (zonder zaadlijst)
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel halvanaise
1 eetlepel verse dille fijngesneden
Snufje peper en zout
Drupje citroensap
Drupje tabasco 

Bereidingswijze:

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes. Bewaar de lege avocadoschillen om later de vulling in te voegen. Snijd de appel en komkommer in kleine blokjes. Meng de overige ingrediënten voor de dressing en voeg alles samen. Garneer met verse dille. 

Tip: Vulling over? Gebruik dit als smeersel op een cracker of op een sneetje stokbrood of meng door een (witlof)salade.

Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:

  • 268 kcal

  • 7.1 g eiwit

  • 6.4 g koolhydraten

  • 22.5 g vet

Lijnzaadcrackertjes met kipkerriesalade (15 minuten)

Ingrediënten voor 4 personen
Crackertjes
8 eetlepels gebroken lijnzaad
4 theelepels pompoenpitten
4 theelepels zonnebloempitten
8 eetlepels gekookt water 

Kipkerriesalade
100 gram gerookte kipfilet
4 eetlepels halvanaise
0,5 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
0,5 theelepel paprikapoeder
snufje gemberpoeder
snufje chilipoeder
drupje citroensap
peper en zout
peterselie/ bieslook voor garnering

Bereidingswijze
Voor de crackertjes:

Meng alle ingrediënten door elkaar, en laat de zaadjes/ pitjes 2-3 minuten wellen. Pak een bord of bakplaat, leg hier het bakpapier op en smeer het mengsel hier op uit. Maak er 4 ronde of 4 rechthoekige vormpjes van. Bak 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron, draai hierna de crackers voorzichtig om en zet in de magnetron voor nog 2 minuten. Laat afkoelen en drogen op een rooster.  

Voor de kipkerriesalade: Snijd de gerookte kip in dunne reepjes. Doe de halvanaise samen met de peper, zout en alle kruiden in een kommetje en roer dit goed door. Schep vervolgens de kip door de kerriemarinade en voeg naar smaak evt. nog extra peper en zout toe. De salade is 2 – 3 dagen houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast.

Voedingswaarde
Een belegde cracker voor 1 persoon bevat:

  • 322 kcal

  • 10.2 g eiwit

  • 9.6 g koolhydraten

  • 27 g vet