Stamppotje met appel & witlof

Ingrediënten voor 1 persoon
200 gr aardappelpuree
100 gr magere spekreepjes
150 gr witlof
1 kleine ui
1 appel, zoetzuur
1 ei
10 gr boter
peper en kruiden naar keuze

Bereidingswijze
Maak de aardappelpuree zoals je hem zelf altijd klaar maakt, zonder toevoeging van boter. Kook het ei in ongeveer 10 minuten hard, laat het ei daarna schrikken onder koud water en pel het. Pel en snipper de ui. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in stukjes. Maak ondertussen de witlof schoon en snijd deze in dunne reepjes. Verhit de boter in een pan en fruit hier de ui in. Voeg de spekreepjes toe en bak deze knapperig. Stamp de witlof sa- men met de appel, de spekjes en peper en kruiden naar keuze en roer het mengsel door de puree. Warm alles goed door en serveer daarna het in plakjes gesneden ei over de stamppot.

Voedingswaarde
Dit gerecht bevat per persoon:

  • 655 kcal
  • 58 gram koolhydraten
  • 23 gram eiwitten
  • 32 gram vetten

Serveertip
Om mooie plakjes ei te snijden, maak je je mes van tevoren even nat. Het ei blijft dan niet aan het mes plakken.