Stoofschotel met kip en abrikozen

Ingrediënten voor 1 persoon
1 kipfilet, in blokjes
4 gedroogde abrikozen
1 kleine ui, in ringen
150 ml kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel bloem
paprikapoeder
koriander
150 gr erwten
60 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook ook de erwten gaar. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak hier de stukjes kipfilet in. Haal de stukjes gare kip uit de pan en fruit de ui. Daar- na mag de kip er weer bij. Strooi de kruiden en de bloem bij de kip en bak het geheel ongeveer 2 minuten. Schenk daarna de bouillon erbij en laat het een kwartier sudderen. Voeg als laatste de abrikozen toe en laat het geheel nog ongeveer 15 minuten op een klein vuurtje doorgaren. Serveer het gerecht samen met de erwten en de rijst.

Voedingswaarde
Dit gerecht bevat per persoon

  • 482 kcal
  • 48 gram koolhydraten
  • 44 gram eiwitten
  • 13 gram vetten

Kruidentip
Vers korianderblad heeft een typische, zachtzoete anijsachtige smaak en past prima in stoofschotels. Het verse kruid bevat o.a. veel vitamine C en kalium.