Stresscyclus

Stresscyclus

Stress speelt een grote rol in onze samenleving. Iedereen heeft er weleens last van, maar weinig mensen weten hoe stress precies werkt. Er zijn zes stappen die compleet moeten worden doorgelopen om chronische stress te voorkomen. Gezonde strategieën zijn belangrijk om je lichaam het signaal te geven dat de stress niet actueel meer is.

Read More

Vervelen

Vervelen

Ons vervelen doen we tegenwoordig bijna nooit meer. Als er een spoortje verveling is grijpen we meteen naar vermaak. Het gebrek aan prikkels leidt tot meer creativiteit, gevoelens van genoeg tijd hebben, kalmte en geluk en daarnaast ook nog meer zelfreflectie en concentratie.

Read More

Meditatie

Meditatie

Meditatie komt uit de Oosterse wereld en heeft zijn intrede gedaan in Nederland. Wat is deze praktijk en moet je echt urenlang doodstil zitten? Kortom: nee. Meditatie gaat om het bewust worden van de realiteit en de eigen gedachtes. Het leven in het nu in plaats van in het verleden of in de toekomst. Mediteren kan dus overal, kort of lang, en door iedereen gedaan worden.

Read More

CBD-olie

CBD-olie

CBD-olie, oftewel cannabidiol, wordt steeds bekender. Het wordt gemaakt van de wietplant en er zijn veel fabels over. Het is een fabel dat CBD-olie en wietolie hetzelfde zijn, en dat het verslavend is of je er high van wordt, en het is een fabel dat het bij iedereen werkt. CBD-olie kan gezondheidsklachten en symptomen verminderen maar niet genezen.

Read More

Niet-roker worden

Niet-roker worden

Succesvol stoppen met roken? Probeer jezelf dan te zien als niet-roker. Uit de psychologie blijkt dat mensen gedrag vertonen die past bij het beeld wat ze van zichzelf hebben. Mensen die gestopt zijn met roken zien zichzelf nog vaak als roker, dus is het moeilijk om gedrag te vertonen van een niet-roker. Dus gelóóf dat je een niet-roker bent!

Read More