Herrie in je leven

In de huidige digitale maatschappij krijg je veel prikkels binnen via advertenties, reclame, en allerlei berichtjes. Hoe houd je de herrie buiten? In dit artikel geven we tips om het in je leven te filteren, zodat je weer kunt genieten!

Waar komen al die prikkels vandaan? 

  • Je smartphone. Je krijgt waarschijnlijk constant meldingen van nieuwe e-mails en berichtjes. 
  • Je computer/laptop of tablet. Je wordt gebombardeerd met reclames, net zoals op je smartphone.
  • De TV en de radio: De meeste mensen hebben altijd wel iets op de achtergrond aanstaan: een tv-programma die ze niet kijken, of radio voor de achtergrondmuziek. Omdat er regelmatig reclame wordt gedraaid, zullen je hersenen dit gaan verwerken. Oók als je er niet bewust naar luistert!

Hoe verminder je al deze prikkels, en hoe geniet je weer van het dagelijkse leven? 

  1. Stel je telefoon in dat deze alleen bij een telefoontje een melding geeft. De rest kun je bekijken wanneer jíj wilt. Zorg dat je smartphone weer in dienst staat van jou, in plaats van andersom.
  2. Maak met jezelf afspraken hoe vaak je berichten checkt: twee of drie keer per dag. De meeste mensen kijken niet raar op als je niet meteen reageert. Op deze manier heb je betere, uitgebreidere gesprekken in plaats van gehaaste berichtjes tussendoor.
  3. Verwijder apps of accounts van producten waar je niet écht meerwaarde uit haalt. 
  4. Zet je televisie en radio niet meer standaard aan, of op rustige kanalen waar geen reclames op te horen zijn. Als je bewust tv kijkt, of series kijkt, zorg dat je met jezelf afspreekt hoe lang je kijkt. Ga daarna iets anders leuks doen.
  5. Installeer adblockers. Deze programmaatjes zorgen dat alle reclames verborgen worden. Zo kun je webpagina’s zonder afleiding bekijken. Het zal je opvallen hoe leeg een webpagina dan ineens wordt!

En nu je zoveel rust in je hoofd hebt, ga genieten van het moment. Even op de bank zitten en niets doen met een kop thee in je handen. Of ga tijd besteden aan die ene hobby die al jaren op zolder ligt. 
Geniet van je welverdiende rust!
 

BF-herrie-1600x480.jpg