Meer energie

Ben je ook energieloos en moe? In dit artikel leggen we uit hoe je ook in de winter weer fit en vrolijk kan worden.

 

Het is heel verleidelijk om ’s ochtends te snoozen als je een moe gevoel hebt. Maar door telkens weer in slaap te vallen word je niet goed wakker en wordt het alleen maar moeilijker om uit bed te komen. Zet liever de wekker precies op tijd, en ga ’s avonds op een vaste tijd naar bed om regelmaat te krijgen.

 

Licht helpt je lichaam om op gang te komen. Zorg dat je in de ochtend meteen de gordijnen opendoet of doe zo veel mogelijk lampen aan. Zorg dat je ook overdag af en toe de buitenlucht opzoekt.

 

Maak het jezelf niet te moeilijk en verminder stress zoveel mogelijk. Probeer in de avond je ochtend alvast voor te bereiden door lunches alvast klaar te zetten en je outfit uit te zoeken. Dan kun je in de ochtend misschien zelfs nog even mediteren.

 

Eet voldoende en gezond. Te weinig eten kan een lusteloos en moe gevoel veroorzaken. Ook suikerrijke snacks vullen je niet en je krijgt er ook nog eens een dip van.

 

Niemand is in staat om urenlang achter elkaar druk bezig te zijn en geconcentreerd te blijven. Geef jezelf de ruimte om elk halfuur op zijn minst heel even uit het raam te staren, ademoefeningen te doen, kort te stretchen of even rond te lopen.

BF-energie-1600x480.png