Snel toe aan energie?!

Het klinkt misschien tegenstrijdig maar een van de beste manieren om extra energie te krijgen is door even wat meer rust te nemen. “Een yoga workout kan fysieke spanningen verminderen en je ademhaling dermate reguleren dat niet alleen je lichaam verbetert maar ook je geest.” zegt yoga-expert Kathryn Budig. 

Volgens een onderzoek dat recent is verschenen in het Journal of Alternative and Complementary Medicine helpt één yogasessie al tegen concentratieproblemen of een sloom gevoel.

Als we ons down of opgefokt voelen dan spannen we ongemerkt veel spieren aan en hierdoor versnellen en verkorten we onze ademhaling. Als we ons lichaam ontspannen en onze borstkas openen kunnen we hierdoor dieper ademhalen. Hierdoor voelen we ons minder bekneld en voelen we meer rust in ons lichaam. Door 15 minuten een paar yoga-oefeningen te doen stimuleer je niet alleen je geest maar ook je lichaam, creëer je rust in je ademhaling en in je hoofd. Oefeningen die hierin kunnen helpen zijn die waarmee je de heupen, hamstrings, schouders en borst stimuleert.