Zonnige kerstvakanties

Nederlanders zoeken steeds vaker de zon op in de kerstvakantie. In plaats van de druilerige sneeuw vertrekken we liever naar palmstrandjes. Dat betekent helaas ook dat strandvakanties in de kerstperiode duurder gaan worden, en de kans dat de hotels vol zitten is groter dan een paar jaar geleden.

Ongeveer evenveel mensen als vorig jaar, gaan dit jaar naar een sneeuwbestemming. Ook daar is de zon namelijk te vinden. Door het zonlicht via sneeuw maakt de huid vitamine D aan, net zoals wanneer je op het strand ligt. De hoeveelheid blootgestelde huid is echter lager.

Het belangrijkste is dát er rust wordt gehouden. Op vakantie is er even een vrijstelling van veel verplichtingen: werk, het huishouden, alle sociale verplichtingen. Op vakantie wordt er veel minder volgens de klok geleefd en zijn we veel meer buiten en in beweging. De kerstvakantie is ook een mooie tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar, en alvast plannen én nieuwe voornemens te maken voor het komende jaar. Het is een tijd voor goede gesprekken met vriendschappen en familie, en om zelfs nieuwe vrienden te maken. Een echte ontspan-tijd!

Of vakantie een optie is, of niet, maak gebruik van deze tijd van het jaar!