Dankzij de steun van mijn coach ben ik gezonder en gelukkiger!

Na de geboorte van mijn zoontje heb ik mijn lichaam niet zoveel prioriteit gegeven. Ik was tijdens de zwangerschap al gestopt met sporten en heb t na de bevalling ook niet meer opgepakt. Ik ben een bourgondier. Ik at teveel en snackte daarnaast ook enorm. Een koekje hier, een chipie daar. Ergens wist ik natuurlijk wel dat er een dag zou komen dat ik de realiteit onder ogen moest zien. Ik was verdomme 10 kilo zwaarder dan een paar jaar geleden!! Tevens had ik vaak last van mijn rug en mijn energiepeil was enorm laag.

Vroeger was ik best gedisciplineerd als ik wilde afvallen, maar dat was dan vaak een heel streng dieet, voor een week of twee, drie. Omdat ik tijdens die weken weinig at viel ik wel af, en dus was ik blij met het resultaat. Maar dat was eigenlijk nooit een blijvend resultaat. Ik wist dat ik een steun in de rug nodig had van iets, of van iemand.

Die “iemand” is Petra, mijn Benfit-coach geworden. Het verliep eigenlijk heel natuurlijk. Zij luisterde naar mijn verhaal, en we maakten samen een plan. Dat samen was voor mij cruciaal. Zonder mijn coach had ik het waarschijnlijk al na een week of vier opgegeven onder het motto; “het heeft toch geen zin”. Het feit dat ik elke dag een menu had om te eten was heel fijn. Zo kon ik niet 'stechelen' door een zwaar menu te koken. Het was allemaal voorgeschreven. Het was elke week toch wel spannend om op de weegschaal te staan. Ik wist immers dat ik Petra van mijn gewicht op de hoogte moest stellen.

In de eerste paar weken was ik vooral gefocused op t gewichtsverlies, maar na een tijdje merkte ik dat ik langzamerhand meer energie kreeg en bijna nooit meer last van mijn rug had. Ik had het sporten weer opgepakt. Ik rende zelfs, wat ik daarvoor nooit leuk had gevonden. Nu begon ik er plezier in te krijgen. Omdat ik veel thuis was om voor mijn zoontje te zorgen, ben ik ook met B-flex begonnen. Het is goed om zo thuis de krachttraining te doen die andere mensen bijvoorbeeeld in de sportschool doen. Nu ik drie keer in de week sport, gezonder eet en de “foute” tussendoortjes kan laten staan ben ik echt een stuk fitter, gezonder en slanker! Dankzij mijn inzet en de steun van mijn coach ben ik een stuk fitter, gezonder en gelukkiger!! Dankjewel Petra!