Veel gestelde vragen

Hoe kan ik BenFit volgen?

Er zijn meerdere manieren om het BenFit programma te volgen. Bij Zoek 'n sportschool of coach zie je alle fitnesscentra, afslank-, beauty,- en trainingsstudio’s waar je terecht kunt voor het programma. Wanneer je BenFit wilt volgen bij één van deze locaties, neem je contact op met het centrum of de studio van jouw keuze. BenFit  coaches die als personal trainer werken en niet aan een locatie gebonden zijn vind je ook op de locatie-kaart


Ik heb al zoveel geprobeerd om af te vallen, maar het is me nog nooit gelukt om op gewicht te blijven. Zal het me dan met BenFit wel lukken?

Jazeker! Bij mensen die al veel hebben geprobeerd om af te vallen en bijvoorbeeld last hebben van het jojo-effect, is in de loop van de tijd de stofwisseling verstoord geraakt, waardoor afvallen en op gewicht blijven op een bepaald moment steeds moeilijker wordt. BenFit helpt de stofwisseling weer op gang en doordat je lichaam weer meer gaat verbranden, zal je lichaam opnieuw in staat worden gesteld om gewicht te verliezen en kun je gezond afvallen. Doordat je bij BenFit geen tijdelijk 'dieet' volgt, maar werkt aan een gezonde leefstijl voor de rest van je leven, zul je na het programma in staat zijn om jouw nieuwe leefstijl voort te zetten en op die manier op gewicht te blijven.


Is BenFit ook geschikt voor mensen met een stofwisselingsstoornis, schildklierafwijking of andere lichamelijke klachten, ziektebeelden of blessures?

Het BenFit programma leert je een gezond, gevarieerd, regelmatig voedingspatroon aan. Daarnaast ga je sporten en tijd maken voor ontspanning. Je werkt op deze manier aan een gezonde leefstijl, dus is BenFit altijd een gezonde keuze. BenFit is geen dieet, heeft geen medische achtergrond en wordt niet begeleid door artsen en/of specialisten. Wij adviseren iedereen die te maken heeft met een (chronische) ziekte, om altijd het reguliere medische circuit te volgen en eventueel te starten met BenFit in overleg met en na goedkeuring van de behandelend arts. Afhankelijk van bepaalde lichamelijke klachten kan het proces sneller of langzamer verlopen, maar het programma biedt resultaat voor iedereen. Wanneer je geblesseerd bent of kampt met lichamelijke klachten kan jouw BenFit coach voor jou een aangepast trainingsprogramma samenstellen, zodat je toch kunt sporten.


Is BenFit geschikt voor mij en zal ik het wel volhouden?

BenFit is er voor iedereen die zich fitter wil voelen, lekkerder in z’n vel wil zitten, af wil vallen of gewoon gezonder wil gaan leven. Het is een prima richtlijn voor een gezonde leefstijl. BenFit is geschikt voor jou als jij bereid bent jouw leefstijl aan te passen om jouw doel te bereiken en wanneer jij bereid bent om hiervoor de benodigde stappen te zetten. Als jij start met BenFit met jouw doel voor ogen en met een duidelijke focus, zul je in staat zijn om de benodigde veranderingen in jouw leefstijl door te voeren én te blijven vasthouden. Het BenFit voedingsadvies is absoluut vol te houden, omdat je voldoende eet, je krijgt alles binnen wat jouw lichaam nodig heeft. Doordat je 6 eetmomenten hebt, verspreid over de dag, zul je geen last hebben van een hongergevoel. En het beweegpatroon zal jou zoveel energie opleveren, dat je ook op dit gebied in staat bent om door te zetten. Bovendien helpt het BenFit werkboek je tijdens het proces. Je leert wat te doen op moeilijke momenten en hoe je jezelf kunt motiveren om vol te houden.


Is het resultaat van BenFit blijvend?

Als je start met BenFit met het juiste verwachtingspatroon en de juiste instelling, dan is blijvend resultaat binnen handbereik. BenFit is geen korte termijn oplossing, dus als je slechts tijdelijk een inspanning wilt leveren dan is BenFit wellicht niet het programma voor jou op dit moment. Als je op een punt in jouw leven bent, dat je beseft dat er iets blijvend moet veranderen in jouw leefstijl en je bent bereid daar de benodigde stappen voor te zetten, dan ben jij klaar voor BenFit. Als je ervoor gaat en samen met jouw coach het pad uitstippelt, ben jij in staat om jezelf de BenFit leefstijl eigen te maken voor de rest van jouw leven. Dan zul je over een tijdje een fit persoon in de spiegel zien, met een gezond gewicht, een positieve kijk op het leven en energie voor 10 en dat resultaat zal van blijvende aard zijn.