Wilma’s BENFIT ervaring

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat ik gestart ben met het BENFIT-programma bij voedingscoach Angeliek. Ik woog toen 69,5 kg en dat was voor mij echt te veel. Ik voelde mij er niet lekker bij, zat niet goed in mijn vel, ondanks het vele sporten wat ik al bij sportcentrum De Studio deed.

Iets in mij zei; ”Wilma, dit kun je niet meer alleen”.

Dus Angeliek, help me! (Ha,ha)

Zo is het dus begonnen. Elke week een coachmoment wat voor mij echt wel de bekende “stok achter de deur” was. Ik eet vegetarisch en dat is ook bij BENFIT geen probleem. De BENFIT-recepten zijn heerlijk, goed klaar te maken en overzichtelijk voor een hele week lekker eten. Ook mijn man heeft heerlijk meegegeten alleen waren zijn porties dan wat groter.

Door corona kwam mijn werk stil te liggen en zo ook het sporten. Maar ik was zo gemotiveerd dat ik thuis ging sporten en gelukkig ging het wegen bij Angeliek in die tijd door.  Daardoor vlogen de kilo’s er af. Het fijne aan dit traject vind ik dat je door je coach wekelijks gemotiveerd en gewogen wordt. Dan wil je wel afvallen. De gesprekken met Angeliek waren heel fijn door de tijd die ze nam en de juiste tips.  Ik was na een aantal maanden 14,5 kg afgevallen. Ik was tevreden en het BENFIT-traject werd afgerond.

Maar helaas was daar weer de lockdown en corona. Je bent uit je werk en sportritme. Zit veel thuis, het was winter dus je komt ook minder buiten. De eerste kilo’s kwamen er weer bij. Om het niet zover te laten komen en ik die coachmomenten erg prettig vond, heb ik toen direct contact met Angeliek gezocht. Nu, twaalf weken later ben ik klaar en helemaal tevreden. Ik heb geleerd om meer variatie in mijn eetpatroon te brengen en vaker een tussendoortje te nemen. Ook heb ik er veel favoriete recepten aan overgehouden die ik blijf gebruiken.

Ik heb nu een gezond BMI van 26.8 naar 22. (24 is een gezond BMI). Mijn buikomvang is met 17 centimeter verminderd en ik weeg nu 54,9 kilo. Ik eet echt nog weleens chips en drink een wijntje maar ik weet nu balans te houden. Heerlijk om weer goed in mijn vel te zitten. Wel jammer van die mooie blauwe jurk. Die heb ik amper gedragen en is nu dus veel te groot, haha!