BenFit is meer dan alleen gewicht verliezen

  • Positief in het leven staan

  • Controle hebben over je eigen lichaam en gewicht

  • De manier om je steeds beter te voelen en om te genieten van het leven

Het BenFit-programma is speciaal ontwikkeld om op een gezonde manier aan je lifestyle te werken: of het doel nu afvallen, aankomen of juist in balans blijven is. Je wordt begeleid door een persoonlijke coach die samen met jou aan de slag gaat om een gezonde lifestyle te realiseren. Jouw coach helpt je op een andere manier te kijken naar jouw lichaam en gezondheid.

Ben jij klaar voor een gezonde lifestyle? Kijk dan hier waar jouw dichtstbijzijnde coach is!

Het BenFit-programma werkt aan een gezonde lifestyle met drie essentiële pijlers

EET

Afvallen? Wij zijn meer van het volhouden

Je ontvangt wekelijks een op maat gemaakt voedingsplan. Dit betekent dat er rekening gehouden wordt met jouw wensen en behoeftes. Er staat ook een handige boodschappenlijst klaar. waarin de maaltijden van je partner en/of familie in meegenomen worden.

De recepten zijn lekker en gemakkelijk klaar te maken. Je valt af zonder honger! En heb je iets niet in huis? Dan kun je het recept eigenhandig vervangen.

BEWEEG

Jojo-en… De enige beweging die we afraden!

Het BenFit-programma zorgt ervoor dat gezonde beweging een vast onderdeel van jouw gezonde leefstijl wordt. Jij gaat ervaren wat lichaamsbeweging voor jou doet en je gaat het verschil voelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Je gaat wekelijks werken aan je lichamelijke conditie en fitheid met als doel: lichaamsbeweging tot vast onderdeel maken van jouw gezonde leefstijl en verantwoord afvallen.

Jouw persoonlijke BenFit-coach geeft advies wat jij het beste kunt doen op het gebied van lichaamsbeweging. De BenFit-pijler Beweging kan ingezet worden op meerdere niveaus van intensiteit.

  • Het is mogelijk om te kiezen voor een individuele- of teamsport, waarbij je algemene richtlijnen volgt van je coach maar voor een groot deel zelfstandig te werk gaat.
  • Jouw BenFit-coach, adviseert inzake je dagelijkse bewegingspatroon, cardio- en krachtoefeningen voor thuis als aanvulling op een sportschooltraject.
  • Op advies van je BenFit-coach, ga je 3 keer per week intensief sporten en krijg je advies over je algehele bewegingspatroon, eventueel uitgebreid met richtlijnen over je cardio- en krachttraining naast je sportschoolbezoeken.

Het BenFit-beweegadvies ondersteunt verantwoord afvallen tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over gezond bewegen en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe beweegpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: Voedingsadvies en Relax.

RELAX

Wij dachten eerder aan een balansleven

BenFit zorgt dat je heel bewust gaat werken aan de balans tussen inspanning en ontspanning. Wil je fit zijn én blijven, dan is het van groot belang dat je lekker in je vel zit. Daarom ga je tijd maken om te relaxen en werken aan je mentale gezondheid. Je gaat tijd voor ontspanning inbouwen in jouw leven en regelmatig heel bewust kiezen voor een moment voor jezelf.

Gezond leven, een fit lichaam creëren, een gezond gewicht bereiken, het is binnen handbereik met BenFit !

Onderschat de kracht van jouw denkwijze niet: geloof dat jij jouw doel gaat bereiken en je zult slagen. Daarom staat positief denken tijdens het BenFit-programma centraal. Positief in het leven staan, meer genieten en lekkerder in je vel zitten. Het maakt je optimistisch en sterk, je ziet de mogelijkheden en je grijpt elke kans aan om jouw doel te verwezenlijken.

Het BenFit-relaxadvies in combinatie met voedings- en beweegadvies, ondersteunt een verantwoord gewichtsverlies tot 1 kilo per week. Daarnaast leer je tijdens het programma meer over ontspanning, positief denken en hoe je balans creëert tussen jouw nieuwe relaxpatroon en de andere twee pijlers van BenFit: Voedingsadvies en Gezond bewegen.

Werkboek

Optioneel is om naast je BenFit-traject nog het BenFit-werkboek te bestellen. In het werkboek vind je informatie over gedragsverandering en allerlei opdrachten, tips en tools om zelf met gedragsverandering aan de slag te gaan. Het boek richt zich hierbij ook op de drie pijlers: Eet, Beweeg en Relax.

Bestel het werkboek

Vind een geschikte coach bij jou in de buurt

Actieve sportcentra / personal trainers:

Hulp nodig?

Vul onderstaand formulier in als je onze hulp wilt bij het vinden van een geschikte coach.
    Ervaringen van coaches en deelnemers