Het zat al een tijdje in mijn hoofd om te gaan beginnen met afvallen. Eerst heb ik diverse pogingen gedaan met verschillende diëten en/of weinig eten maar ik kwam steeds in de verleiding met lekker eten en een drankje en ik dacht ik ben er klaar mee en wil van mijn kilo’s af. Ik voelde me er niet lekker meer bij. Dus dacht ik wat ga ik er aan doen? Toen zag ik EGYM voorbijkomen op Facebook het leek mij wel wat en ik ben dit gaan uitproberen en het beviel uitstekend. Na een tijdje 2x in de week EGYM te hebben gedaan zag ik BENFIT voorbijkomen in dezelfde Sportschool en dacht misschien iets voor mij en ben me erin gaan verdiepen. Na het één en ander erover gelezen te hebben heb ik een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Na goede informatie tijdens het kennismakingsgesprek wilde ik het een kans geven en dacht ……….wie niet waagt, wie niet wint.

Ik heb de stap gewaagt en bij de eerste afspraak hebben de Benfitcoach en ik samen mijn doelen gesteld wat ik wilde bereiken na 12 weken. Ik kreeg wekelijks voedingsadvies, inclusief boodschappenlijst op mij afgestemd ook had ik de mogelijkheid om app te installeren waar ik het menu kon bekijken en eventueel aanpassen. Daar heb ik gretig gebruik van gemaakt en het waren afwisselende leuke recepten die goed vol te houden zijn en niet onbelangrijk ook lekker. Ik heb ervoor gekozen om het menu volgens de “schijf van 5” aan te houden omdat het over het algemeen mijn dagelijkse voedingspatroon was. In het begin moest ik wennen aan de hoeveelheid eten en het afwegen van de porties maar het afwegen was na een aantal weken al niet meer nodig omdat je dan een goed overzicht hebt van de portie grootte. Ik kan me nog herinneren dat ik soms dacht, jeetje moet ik dit allemaal eten? In het begin heb ik ook dingen geschrapt van het menu maar bij de wekelijkse check up met mijn coach kreeg ik te horen dat ik echt niet te veel mocht schrappen omdat ik anders onder mijn energieniveau kwam te zitten. De wekelijkse begeleiding om te wegen en te zien dat er een pond af was is erg motiverend en reden om vol te houden.

Ik was vastberaden om mijn doel te behalen om af te vallen. Week na week viel ik een pond af en voelde me er steeds prettiger bij. Na een aantal weken begon ik het zelf te merken aan mijn lichaam en zelfs mijn kleding begon losser te zitten. Ik had nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn. Het klinkt heel raar, maar ik heb er vanaf het begin tot nu geen moeite mee gehad. Gek hé? Tuurlijk waren er dagen dat ik me niet geheel aan het menu heb gehouden en uiteten ben geweest of naar een feest maar de volgende dag pakte ik het menu weer op en ging weer door. Na 12 weken had ik mijn doelen gehaald en ben gestopt met de wekelijkse begeleiding en nu ga ik verder zoals ik via de app heb geleerd. Tuurlijk blijven er BBQ’s, feesten en etentjes dit blijft anders is het niet vol te houden maar de keuzes zijn verstandiger geworden.

Zelfs nu blijf ik nog afvallen al gaat het minder snel. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. En krijg dag na dag complimenten van iedereen. Hoe leuk is dat. Het is de moeite waard!!

Weg met de kilo’s. Een Win Win situatie.

Deze dame is helemaal blij!

-19 kilo, en 14 cm buik en taille eraf