Mijn naam is Miriam Oremans, 47 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Samen met mijn man run ik de sportstudio 2BeFit4Life in Erp.

Binnen 2BeFit4Life verzorgen wij personal training, groepstrainingen in de vorm van Total Body Workout en Fighting Fit Boxing, poweryoga, circuit- en fysiotraining en uiteraard ook voedingsbegeleiding.

In 2010 heb ik de opleiding als gewichtsconsulent afgerond. Sindsdien help ik mensen naar een gezonde, blijvende levensstijl. In het verleden ben ik 13 jaar actief geweest als tennisprofessional waarin voeding voor mij als een (vervelende) rode draad door mijn carrière liep.

Aangezien de voedingsbegeleiding destijds te wensen overliet op het gebied van topsport ben ik zelf continu zoekende geweest naar de juiste balans tussen trainingsarbeid, rust en gezonde voeding. Niet alleen de juiste voeding voor energie maar ook voor het herstel na een zware training en/of wedstrijddag.

Die vervelende rode draad was zo vervelend omdat er, toen ik 18 was en moest afvallen van de bondscoach en dit na de 1e maand nog niet het gewenste resultaat had opgeleverd, een soort van straf uit voortvloeide. Ik was namelijk zo teleurgesteld dat het niet gelukt was dat ik uit frustratie een Mars en Snicker had gekocht en deze allebei stiekem in de kleedkamer genuttigd had alvorens de training in te gaan.

Een dag nadien moest ik bij de bondscoach op het matje komen. Hij had namelijk aan het barpersoneel gevraagd wat ik gekocht had en confronteerde mij daarmee. Hij was zwaar teleurgesteld in mijn over het algemeen ijzersterke discipline, dat hij mij vertelde de volgende tennistrip uit eigen zak te moeten betalen. Daar begon de negatieve strijd richting mijn gewicht.

Na mijn carrière ben ik aan de slag gegaan als tennistrainster in de vorm van privétrainingen voor talentvolle jeugd. Deze kinderen leerde ik technisch, tactisch en mentaal naar een hoger niveau te komen. Totdat ik een vraag kreeg over het voor mij gevoelige onderwerp voeding. Die vraag heeft er uiteindelijk toe geleid de opleiding als gewichtsconsulent te gaan volgen om ook op dit vlak een positieve bijdrage te kunnen leveren in hetgeen ik zo zeer gemist had tijdens mijn loopbaan.

Zo is 2BeFit4Life ontstaan. Eerst de focus op alleen de voedingsbegeleiding met daarna de koppeling op sportgebied.

Wat betreft de voedingsbegeleiding heb ik gekozen voor het programma BenFit waar ik inmiddels 10 jaar mee werk en uiterst tevreden over ben.

BenFit is een programma dat gebaseerd is op het `gewone` gezonde eten waarbij zeer zeker gedacht wordt aan de gezinssituatie.

Ook blijft BenFit zich vernieuwen met bijvoorbeeld een erg handige app welke gekoppeld is aan je voedingsschema, er wordt gedacht aan de vegetariërs onder ons of aan degene met een lactose-intolerantie. Er is ondertussen zelfs ook een variant voor mensen die in gewicht willen toenemen.

Achter de schermen wordt dus zeker niet stil gezeten en bij vragen is er altijd een helpdesk welke geraadpleegd kan worden.

Wel ben ik ook van mening, wanneer je deze vorm van coaching doet, je jezelf wel moet kunnen inleven in de situatie van de deelnemer. Gezien mijn verleden denk ik dat ik, ondanks die vervelende rode draad, hierin wel een licht voordeel heb. Ik herken de valkuilen en het is juist zo belangrijk om de deelnemer dan te voorzien van eventuele handvatten waarmee ze thuis aan de gang kunnen.

Ik ben het type gewichtsconsulent die aanstuurt op “alles mag”, maar wel gebaseerd op een bewuste vooraf gemaakte keuze.

Mijn belangrijkste taak vind ik dan ook om de deelnemer te begeleiden en coachen naar een blijvende gezonde levensstijl. Deze weg is voor iedereen haalbaar maar is niet voor iedereen op dezelfde manier uit te stippelen.

Dat maakt dit beroep zo uitdagend.

Miriam Oremans, eigenaar 2BeFit4Life

Miriam Oremans
Eigenaar 2BeFit4Life