Ik had het idee dat ik vrij regelmatig en vrij gezond at, veel water dronk en toch kwam ik in de loop van de jaren beetje bij beetje aan. Na 5 jaar was de maat vol en toen vond ik het zelf tijd worden om er iets aan te gaan doen. Het sporten lag ook al een jaar of 2 stil dus daar moest ook verandering in komen.

Via via hoorde ik over het sporten middels de Milon Circle omdat dit circuitje in een kleine 40 minuten klaar is. Daar had ik wel oren naar en zo ben ik bij PHC Totaal Vitaal terecht gekomen. Bij de intake heb ik ook laten weten niet alleen te willen sporten voor mijn conditie maar ook iets te willen doen aan mijn gewicht. Toen kwam het BenFit programma ter sprake. Dit is via de Schijf van Vijf, normale producten zoals boterhammen, crackers, groente, fruit, aardappelen en pasta en GEEN calorieën tellen.

Per maaltijd staat precies wat je mag eten en wat je eventueel naar je werk kan meenemen. Ikzelf ben vertegenwoordigster en veel met de auto onderweg. Ik maak ’s morgens alles klaar en neem het mee in de auto. Erg makkelijk en ik weet dat ik voldoende, maar vooral ook lekker, eet.

Vanaf het begin ben ik meteen gaan afvallen. Ik ben in september begonnen en ben tot nu toe, in mei, 15 kg afgevallen. Een keer in het weekend uit eten of een keer zondigen, geen enkel probleem; ik val nog steeds af.

Dit is precies wat bij me past: normaal eten en vaak veel meer dan ik gewend was!

Een echte aanrader! Ik ga het jaar volmaken en daarna houd ik het programma zoveel mogelijk aan. Je hoeft zelf niets te verzinnen om te eten en je weet dat je genoeg en gezond eet.

Voor iedereen die ermee wil beginnen; heel veel succes!

Saskia