Mandarijntjes, heerlijk fruit voor deze tijd van het jaar. Samen met de zwammen en de pastinaak heb je een origineel stamppotje. En gezond ook!
Ingrediënten voor 4 personen
3 mandarijnen
250 ml water
800 g kruimige aardappels in stukjes
500 g pastinaak in stukjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
150 ml magere melk
150 g rucola
1 ui
300 g oesterzwammen
Bereidingswijze
Schil de mandarijnen en snijd de partjes in stukjes. Houd een paar partjes achter als garnering. Schraap het wit van de mandarijnenschillen en snijd de schillen fijn.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels samen met de pastinaak in circa 15 minuten gaar. Giet af. Voeg de olijfolie, mosterd en melk toe. Stamp het geheel tot een grove stamppot, breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de stukjes mandarijn en mandarijnenschillen toe en driekwart van de rucola en roer door de stamppot.
Verhit een scheut olie in de koekenpan. Scheur de oesterzwammen in grove stukken, voeg toe en bak circa 3 minuten. Pel en snipper de ui. Voeg toe en bak circa 1 minuut. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verdeel de stamppot over de borden en schep de gebakken oesterzwammen eroverheen. Garneer met partjes mandarijn en de rest van de rucola.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 358 kcal
- 12 gram eiwit
- 55 gram koolhydraten
- 7 gram vet