Deze heerlijke salade is lekker zomers en fruitig als lunch. Ideaal! Het bevat mango en heerlijk malse kipfilet. Zo kom je de zomer wel door!
Ingrediënten voor 4 personen
5 eetlepels magere yoghurt
1,5 eetlepel limoensap
1,5 eetlepel mangochutney
1 theelepel honing
1/4 theelepel gemalen komijn, koriander, paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
400 g kipfilet in reepjes
1 theelepel geraspte verse gember
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 mango’s, in plakjes
1/2 rode paprika, in stukjes
3 lente-uitjes, fijngesneden
2 kropjes sla, versnipperd
Bereidingswijze
Vermeng in een kommetje de yoghurt, limoensap, mangochutney, honing, komijn, koriander en paprikapoeder.
In een middelgrote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin kip, gember en knoflook onder af en toe roeren 7-10 minuten bakken, tot de kip gaar is.
Mango, rode paprika en lente-ui erdoor roeren en nogmaals 5 minuten bakken tot de paprika zacht is en de mango warm. Yoghurtmix erdoor roeren, over de sla scheppen en serveren.
Tip
Eet er een stuk geroosterd stokbrood bij.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 256 kcal
- 26 g eiwit
- 22 g koolhydraten
- 6 g vet