Heb je wel eens ‘Paleo’ gegeten? Probeer dit recept eens. Wanneer je de BenFit Paleo menu’s volgt zul je dit recept wel eens tegen zijn gekomen: kip-perziksalade met bloemkoolpuree.
Ingrediënten voor 1 persoon
450 gram bloemkool
20 gram ongezouten cashewnoten
1 snufje kaneel
1 perzik
4 eetlepels citroensap
1 snufje bieslook
1 snufje zout
50 gram gerookte kipfilet
1 eetlepel geraspte kokos
Bereidingswijze
Breng de bloemkoolroosjes in een pan met water aan de kook en kook ze in ongeveer 10 minuten gaar.
Snijd de kip in blokjes, verwijder de velletjes van de perzik en snijd ook deze in blokjes.
Meng in een kom de kip en perzik door elkaar, samen met het citroensap en de verse bieslook.
Voeg de kokos, de noten, kaneel en een snufje zout toe aan de bloemkoolroosjes en pureer dit met een staafmixer tot een gladde puree.
Schep de puree op een bord en doe de kipsalade erbovenop.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
• 390 kcal
• 21 g eiwit
• 30 g koolhydraten
• 17 g vet