Met kastanjes kun je heel veel. Poffen is een leuk werkje, maar ook in een herfstrisotto zijn ze heerlijk.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Ingrediënten
150 gram risottorijst
100 gram gepofte kastanjes, schoongemaakt
150 gram bospaddenstoelen (cantharel, boleten)
1 ui, fijngesnipperd
2 eetlepels olie
zout en peper
650 ml groentebouillon (tegen de kook aan)
20 gram parmezaanse kaas (vers geschaafd)
verse peterselie
En zo maak je het:
Fruit de ui in de olie. Voeg kastanjes en paddenstoelen toe (grote paddenstoelen kun je eerst in stukken snijden) en fruit deze even mee op hoog vuur. Voeg hierna de rijst toe en roer goed om tot de rijst glazig is. Draai het vuur laag.
Voeg vervolgens beetje bij beetje de hete bouillon toe en blijf regelmatig roeren (als de rijst de meeste bouillon heeft opgenomen moet je opnieuw bouillon toevoegen).
Proef na circa 25 minuten of de rijst gaar is en voeg, indien nodig, de laatste hoeveelheid bouillon toe.
Sprenkel voor het opdienen wat Extra Vergine olijfolie over de rijst en strooi er de geschaafde parmezaan en verse peterselie over.
1 portie bevat: 510 kcal, 14 gram eiwit, 80 gram koolhydraten en 14 gram vet.