Hoe kan je slappe sla en bedorven fruit voorkomen? Je kunt veel producten langer gebruiken als je ze goed bewaart. Hoe zat het ook alweer?
1. Bewaar aardappel, ui en tomaat buiten de koelkast op een droge koele plek.
2. Houd producten die het stofje ethyleen produceren (banaan, avocado’s, kiwi’s, tomaat, meloen) weg van ethyleen-gevoelige producten zoals appel, broccoli, wortel en sla. Gebruik bijvoorbeeld een aparte zak of bak.
3. Bewaar onrijpe bananen buiten de koelkast. Leg ze, als ze eenmaal rijp zijn, in de koelkast.
4. Bewaar citrusfruit in een netje of plastic zakje in de koelkast.
5. Wikkel aluminiumfolie om bleekselderij voordat je dit in de koelkast legt
6. Bewaar wortel, sla of broccoli in aparte zakjes in de koelkast. Zorg ervoor dat deze groenten droog blijven.
7. Vocht veroorzaakt snel schimmel, was je aardbeien of bessen dus nog niet totdat je ze gaat eten.
8. Houd je koelkast schoon en onder de 5 graden celcius.
9. Bewaar geen groenten of fruit naast een gasfornuis of oven.
10. Snijd je groente en fruit vlak van tevoren, dan blijft het langer vers.
11. Als je appels en aardappels samen bewaart, zullen je aardappels minder uitlopen. Leg bananen zo ver mogelijk weg bij al het andere groente en fruit.
12. Gebruik citroensap om te voorkomen dat gesneden appels en avocado’s bruin worden.