Het is weer tijd voor kruidnoten. Eigenlijk heel ongezond, maar we hebben een iets minder slechte versie voor je! In een handomdraai heb je een geweldig alternatief voor de gewone suikerbommetjes.
Dit heb je nodig voor 10 porties van ongeveer 40 gram
Ingrediënten
200 gram volkoren tarwemeel
25 gram suiker
¼ theelepel steviadruppels
5 eetlepels margarine
4 eetlepels plantaardige amandelmelk (of noten-, kokos-, soja- of rijstmelk)
4 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
4 druppels vanille-extract
een klein snufje zout
En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier.
2. Verwarm de margarine zodat deze vloeibaar wordt.
3. Meng het meel, de suiker, speculaaskruiden, kaneel en zout goed door elkaar in een kom.
4. Voeg het vanille-extract, de stevia en de gesmolten margarine toe aan het mengsel.
5. Voeg daarna de eetlepels melk toe. Doe dit 1 voor 1 totdat je een wat plakkerig mengsel krijgt.
6. Kneed het deeg flink en maak daarna kleine balletjes. Leg deze op de bakplaat en druk de balletjes iets plat totdat ze op kruidnoten lijken.
7. Zet de kruidnoten voor ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven, totdat ze lichtbruin worden.
8. Haal de kruidnoten uit de oven en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden.
Variatietips:
Wil je nog wat meer variatie? Je kunt ook heel gezonde chocoladekruidnoten maken! Meng hiervoor 25 milliliter amandelmelk (of noten-, kokos-, soja- of rijstmelk) met een flinke theelepel kokosolie en verwarm dit in een pan. Voeg twee eetlepels rauwe cacaopoeder toe en roer goed totdat je een egaal mengsel hebt. Voeg daarna de afgekoelde en knapperige kruidnoten toe en haal ze er daarna weer uit. Leg ze op een bord neer om uit te harden. Op deze manier krijg je overheerlijke chocoladekruidnoten!
Per portie van ongeveer 40 gram bevatten de naturelkruidnoten 77 kcal, 2 gram eiwit, 15 gram koolhydraten en 5 gram vet.