Fris. Lekker. Gezond. Snacken zoals het bedoeld is: iets dat er uitziet als een traktatie, smaakt als ijs… maar wél gezond is. Dit is hoe je het maakt.
Ingrediënten (voor 1 kleine bakplaat):
• 300 g Griekse yoghurt (bijv. 0% vet)
• 1–2 tl honing of agavesiroop (naar smaak)
• Handje aardbeien (in plakjes)
• Handje blauwe bessen
• Toppings:
o 2 el granola of noten
o Kokosrasp
o Pure chocolade snippers (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Meng de yoghurt met de honing.
2. Bekleed een kleine bakplaat of schaal met bakpapier.
3. Smeer de yoghurt gelijkmatig uit in een laag van ± 1 cm dik.
4. Verdeel het fruit en de toppings over de yoghurt. Druk een beetje aan.
5. Zet minstens 3 uur in de vriezer tot alles stevig bevroren is.
6. Breek de plak in stukken (zoals je met chocolade doet).
Bewaartip:
Bewaar de brokken in een diepvriesdoos. Laat ze een paar minuten liggen voor je ze eet — dan zijn ze op z’n lekkerst: een beetje zacht, een beetje crunchy.
Voedingswaarden per portie:
Op basis van 100 gram 0% Griekse yoghurt, 50 gram aardbeien, 50 gram blauwe bessen, 1 portie honing en 10 gram ongezouten noten.
200 kcal
28 gram koolhydraten
9 gram eiwit
5 gram vetten