Voorgerecht: Gevulde warme avocado
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 avocado’s
1 tomaat
1 eetlepel (verse) citroensap
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels Parmezaanse kaas
Zout en peper naar smaak
75 gram veldsla
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Schep nog wat vruchtvlees uit de avocado. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng de tomaat met citroensap, paneermeel en Parmezaanse kaas. Schep het mengsel in de avocado en schuif de avocado ongeveer 15 minuten in de oven tot de vulling goudbruin is. Breng op smaak met zout en peper. Leg de avocado op een bedje veldsla en serveer meteen.
Hoofdgerecht: Kipfilethaasjes met pesto en verse ravioli
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 gram verse ravioli onbereid
500 gram kipfilethaasjes
4 eetlepels (verse) pesto + garnering
1 teentje knoflook, geperst
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Smeer de kipfilethaasjes in met pesto. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kipfilet rondom gaar. Bak dan de knoflook mee. Haal de kip uit de pan en laat afgedekt rusten. Voeg een hand verse spinazie toe aan de pan en laat de spinazie slinken. Voeg steeds spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Breng een grote pan water aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak de borden op door eerst spinazie te verdelen over 4 borden. Leg de ravioli er op en verdeel de kipfilethaasjes. Garneer de borden met stukjes zongedroogde tomaat en wat pesto.
Vegetarisch hoofdgerecht: Portobello ‘steak’ met pesto en verse ravioli
Ingrediënten voor 4 personen:
500 gram verse ravioli
4 portobello ’s
4 eetlepels (verse) pesto + garnering
1 teentje knoflook
1 klontje roomboter
4 zongedroogde tomaatjes
1 grote zak verse spinazie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Maak de portobello ‘s schoon en verwijder de steel. Smeer de portobello ‘s in
met pesto. Laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast marineren. Verwarm een
klontje boter in een pan en bak de portobello ‘s aan 2 kanten gaar. Bak dan de
knoflook mee. Haal de portobello ‘s uit de pan en laat afgedekt rusten. Voeg
een hand verse spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Voeg steeds
spinazie toe tot alles is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Breng
een grote pan water aan de kook en kook de ravioli volgens aanwijzingen op de
verpakking gaar. Giet de pasta af. Maak de borden op door eerst spinazie te
verdelen over 4 borden. Leg de ravioli er op en verdeel de portobello steaks
over de borden. Garneer de borden met stukjes zongedroogde tomaat en wat pesto.
Nagerecht: Hangop met vers fruit en krokante granola
Ingrediënten (voor 4 personen):
1 liter plantaardige yoghurt, smaak naar keuze
1 fijne zeef
1 schone theedoek
4 eetlepels krokante granola
200 gram (diepvries) fruit
Bereidingswijze
Spoel een schone theedoek af en wring deze uit. Leg de theedoek in de zeef boven een grote schaal. Schenk de yoghurt in de schaal en laat de yoghurt bij voorkeur een hele nacht, en minimaal 2 uur uitlekken.
Serveer de hangop met een lepel krokante granola en fruit.