Voorgerecht: Spicy Mango Carpaccio
Ingrediënten voor 4 personen
1 mango
12 kleine cherrytomaatjes
½ komkommer
1 rode ui
200 gram snippers oude 30 + kaas
4 eetlepels olijfolie
4 eetlepels bruschettakruiden
Bereidingswijze
Schil de mango en snijd in dunne plakken.
Snijd de komkommer en tomaat in dunne schijven, en
verdeel het over de mango.
Snijd de ui in halve ringen en strooi deze over het
gerecht.
Verdeel de stukjes kaassnippers over de carpaccio.
Sprenkel de olijfolie over het geheel en bestrooi met
bruschettakruiden.
Hoofdgerecht: Geroosterde pompoen met
tonijnsteak
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote flespompoen van 1 kg
4 stukken tonijnfilet
1 citroen
1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
2 theelepels milde mosterd
25 gram (zelfgemaakte) kruidenboter
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in plakken. Besprenkel met olie en een
beetje zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in de
oven op 200 graden. Serveer met zachte kruidenboter. Laat de tonijn op kamertemperatuur komen. Was de citroen en
sinaasappel en rasp de schil. Hak de pistachenoten fijn. Meng
de pistachenoten met de citroen- en sinaasappelschil naar
smaak. Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan en bak de
tonijn 2 minuten per kant. Laat iets afkoelen en smeer de
mosterd op de tonijn. Bedek de steaks met fijngehakte
pistachenoten, druk de noten aan, en leg in een ovenschaal.
Laat de tonijn in de oven naast de pompoen nog 5 minuten
doorgaren voor medium-rare, of iets langer als je de tonijn
liever helemaal gaar hebt. Snijd de tonijn voor het opdienen
in dunne plakken. Serveer naast de pompoen.
Vegetarisch hoofdgerecht: Geroosterde pompoen met rookkaas
Ingrediënten voor 4 personen
1 grote flespompoen van 1 kg
4 plakken rookkaas (0,5 cm dik)
1 citroen
1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
2 theelepels milde mosterd
25 gram (zelfgemaakte) kruidenboter
Bereidingswijze
Snijd de pompoen in plakken. Besprenkel met olie en een beetje zout en peper. Rooster de pompoen 30 minuten in de oven op 200 graden. Serveer met zachte kruidenboter. Was de citroen en sinaasappel en rasp de schil. Hak de pistachenoten fijn. Meng de pistachenoten met de citroen- en sinaasappelschil naar smaak. Zet de oven op de grill-stand. Smeer de mosterd op de plakken kaas en bedek met fijngehakte pistachenoten. Druk de noten aan, en leg in een ovenschaal. Laat de kaas in de oven 5 minuten grillen. Draai eventueel tussendoor een keer om. Serveer naast de pompoen.
Dessert: Frambozen met honing en
filodeeg
Ingrediënten voor 4 personen
2 vellen filodeeg
4 eetlepels honing
200 gram (diepvries)frambozen
400 gram skyr smaak naar keuze
40 gram pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de vellen
filodeeg op een met bakpapier beklede plaat en
besprenkel met 2 lepels honing. Strooi fijngehakte
noten op de vellen deeg en laat ongeveer 10 minuten
bakken tot de vellen goudbruin zijn. Prak de helft van
de frambozen fijn en roer ze door de skyr.
Verdeel de skyr over de bordjes. Besprenkel met de
rest van de nootjes, de honing, de frambozen en het
verkruimelde filodeeg.
Drankje : Alcoholvrije Hugo Cocktail
Ingrediënten voor 4 personen
120 ml vlierbloesemsiroop
600 ml bruisend water
4 schijfjes limoen
4 takjes munt
IJsklontjes
Bereidingswijze
Schenk de vlierbloesemsiroop in het glas;
Voeg het bruisend water toe en meng het even door elkaar;
Voeg een paar takjes munt en een schijfje limoen toe.
Als laatste vul je het glas met ijsklontjes of crushed ijs.
Een groot (wijn)glas zorgt ervoor dat je drankje er feestelijk mooi uitziet!
Proost!