Broodje Pulled Chicken
Ingrediënten voor 4 broodjes:
4 kleine (afbak)broodjes (volkoren of bruin)
4 porties halvarine
1 kipfilet van 150 gram
Paprikapoeder naar smaak
Cayennepeper naar smaak
Verse knoflook naar smaak
1 el tomatenpuree
4 blaadjes ijsbergsla
Bereidingswijze:
Breng een pan water aan de kook en leg de hele kipfilet in het water. Laat de filet 15 tot 20 minuten koken tot deze gaar is.
Haal de kip uit het water en laat uitlekken. Haal de kipfilet met 2 vorken of met een handmixer uit elkaar tot er reepjes ontstaan. Breng de kip op smaak met kruiden, knoflook en wat tomatenpuree.
Bak de broodjes af volgens aanwijzingen op de verpakking. Smeer halvarine op de broodjes en beleg met wat sla en een portie pulled chicken.
Voedingswaarde per broodje:
187 kcal, 13 gram eiwit, 25 gram koolhydraten, 3,5 g vet
Vegetarisch? Gebruik in plaats van kip een vleesvervanger ‘plantaardige kipstukjes’ op basis van tarwe- erwten of soja eiwit. Dit product hoef je niet in water te koken maar moet wel verwarmd worden.
Voedingswaarde voor vegetarische variant:
204 kcal, 13 gram eiwit, 26 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten
Wolkenbroodjes
Ingrediënten voor ongeveer 10 stuks
3 eieren
75 gram hüttenkäse
¼ theelepel bakpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Scheid de eieren en klop in een schone kom het eiwit met de bakpoeder stijf. Dat kan met een elektrische mixer of met een garde. Meng in een andere kom de hüttenkäse met eigeel door elkaar.
Spatel het hüttenkäse mengsel voorzichtig door het eiwit. Schep met 2 lepels 10 hoopjes van het mengsel op de bakplaat. Bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin.
Lekker met zowel zoet als hartig beleg, zoals een plakje zalm of een lepeltje fruitspread.
Voedingswaarde per stuk (zonder beleg):
36 kcal, 3.4g eiwit, 0.17g koolhydraten, 2.2g vet