Nu we wat meer tijd thuis besteden en wellicht ook wat meer tijd in de keuken hebben is dit hét moment om je eigen granola te maken!
Door verschillende granen, zaden, pitten en (gedroogd) fruit te combineren kun je ontzettend veel verschillende combinaties maken voor in je yoghurt of kwark. Denk aan ingrediënten zoals: havermout, amandelen, walnoten, pecannoten, rozijnen, abrikozen, cranberries, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. Ook zou je nog geraspte kokos of pure chocola toe kunnen voegen.
Ingrediënten voor circa 15 porties
1 rijpe banaan
1 vanillestokje (en eventueel nog extra vanille aroma)
50 g pitten (naar keuze)
100 g havermout
75 g noten (naar keuze)
50 g rozijnen
2 el olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat. Doe de banaan in een keukenmachine. Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit met een mesje. Doe de vanille samen met de olie bij de banaan en mix dit goed. Hak de noten in stukjes. Meng nu alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel over de bakplaat. Bak de granola 15 tot 20 minuten in de oven. Schep de granola af en toe een keer om.
Tip
Je kunt variëren met verschillende noten, pitten en zaden. Dan heb je iedere keer weer een andere granola! Bewaar de granola nadat het afgekoeld is in een afgesloten bakje of pot, zo blijft het nog zeker een week lekker.
Voedingswaarde per portie
114 kcal, 7 gram vet, 9 gram koolhydraten, 3 gram eiwit