Met dit heerlijke weer is een frisse zomerse salade perfect als lunch of avondmaaltijd. Deze eenvoudige salade heb je binnen een handomdraai op tafel gezet en bevat veel voedingsstoffen.
Kiemgroenten bevatten flink wat antioxidanten (de stofjes die vrije radicalen in ons lijf bevechten) wat onder andere veroudering en schade van buitenaf (UV, luchtvervuiling etc) tegengaat. Daarnaast zijn kiemgroenten een goede bron van vitaminen, mineralen, eiwitten, enzymen en vezels. Kiemgroenten toevoegen is snel en makkelijk en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Lekker toevoegen dus!
Ingrediënten voor 2 personen:
– 40 gram geitenkaas
– 300 gram veldsla
– 1 appel
– 2 vijgen
– 2 handjes pecannoten
– 2 handjes kiemgroenten
– 1 el honing
Bereidingswijze:
Versnipper de geitenkaas, snijd de vijgen in plakjes en de appel in kleine blokjes. Verdeel de veldsla en kiemgroenten over 2 borden. Verdeel vervolgens de geitenkaas, appel, vijgen en pecannoten over de borden en gebruik de honing als dressing.
Voedingswaarde:
Een portie voor 1 persoon bevat:
- 393 kcal
- 11,2 g eiwit
- 29,1 g koolhydraten
- 23,8 g vet