Een heerlijk vegetarisch recept, boordevol groenten, kruiden en heerlijke feta! De groenten zijn gekruid met Vadouvan kruiden; Indiase kruiden met een Franse twist. De groenten worden zo warm en vol van smaak.
Ingrediënten voor 2 personen
150 gram parelcouscous
2 stuks winterpeen
450 gram pompoenblokjes
1 pastinaak
1 eetlepel olijfolie
1 tl Vadouvan kruiden
100 g feta
Optioneel als dressing
Sap van halve citroen
1 theelepel munt
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 195° C.
Schil de wortel en pastinaak en snijd deze net zoals de pompoen in blokjes.
Meng de groenten in een ovenvaste schaal of op een bakplaat door elkaar en voeg de Vadouvan kruiden en de olijfolie toe. Mix goed door elkaar.
Laat de groenten in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
Kook de parelcouscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verkruimel de feta voor de garnering. Maak eventueel een dressing voor over de parelcouscous door het sap van de citroen, olijfolie en fijngesneden munt door elkaar te mixen.
Voedingswaarden
Een portie voor 1 persoon bevat:
· 435 kcal
· 38 gram koolhydraten
· 15 gram eiwit
· 23 gram vet
Dit recept is gemaakt door: @verantwoordsnoepen