31 oktober is het weer Halloween! Met name in Canada en de VS zeer populair, maar in Europa wordt het feest ook steeds populairder. Een uitgeholde pompoen waarin een eng gezicht is gesneden is een typische decoratie bij dit feest. Pompoen is naast decoratie ook een heerlijke najaarsgroente die in talloze recepten kan worden verwerkt. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke pompoensoep.
Ingrediënten voor 2 personen
200 gram kikkererwten
400 gram gesneden pompoen
½ blokje groentebouillon
50 gram magere spekreepjes
1 bosje bosui
1 theelepel kurkuma
25 gram zadenmix
2 eetlepels olie
600 ml water
Paprikapoeder
Zout en peper
Bereidingswijze
Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel deze af. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan bak de kikkererwten in 2 minuten op hoog vuur. Voeg hieraan paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe. Bak vervolgens de kikkererwten 25 minuten op laag vuur krokant. Schud de pan regelmatig.
Breng het water met de groentebouillon aan de kook. Voeg hieraan de pompoenblokjes toe. Voeg hier de kurkuma aan toe en kook de pompoen in 15 minuten gaar. Pureer hierna tot een soep.
Snijd de bosui in ringetjes en bak deze in een koekenpan aan samen met de spekjes (tot deze krokant zijn).
Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de bosui, spekjes, zadenmix en geroosterde kikkererwten.
Tip:
Voeg een theelepel sambal toe voor extra pit.
Voedingswaarde
Een portie voor 1 persoon bevat:
511 kcal
18 g eiwit
32 g koolhydraten
33 g vet