Soms heb je gewoon zin in iets lekkers, zonder uren in de keuken te staan. Deze eiwitrijke chocolademousse is simpel te maken en heerlijk romig, met een knapperige chocolade laag erop. Even mixen, de koelkast in, en daarna kun je genieten van een verantwoorde traktatie.
Ingrediënten voor 1 persoon
200 gram magere kwark
3 el cacaopoeder
2 el chiazaadjes
2 el ahorn siroop
15 gram gesmolten chocolade druppels (zonder suiker)
Bereidingswijze
Meng de chiazaadjes met 2 eetlepels water en laat ze 10 minuten staan totdat ze een gelachtige structuur vormen.
Doe de magere kwark, het cacaopoeder, de geweekte chiazaadjes, en de ahornsiroop in een hoge, smalle mengkom.
Mix het geheel met de staafmixer tot een gladde, romige mousse. Doe het mengsel in een glas.
Smelt de chocoladedruppels in de magnetron of au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade boven op de mousse zodat het een dun laagje vormt.
Zet het glas minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de mousse stevig wordt en de chocolade uithardt tot een knapperige laag.
Haal de glazen uit de koelkast, garneer eventueel met extra chiazaad of vers fruit, en geniet van je eiwitrijke chocolademousse!
Voedingswaarden per portie
390 kcal
40 gram koolhydraten
23 gram eiwit
12 gram vet