Super simpel en gezond, deze frittata met aardappel, champignons en courgette. Je hebt alleen een koekenpan en een kom nodig!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 aardappel
- 1 courgette
- 200 g (kastanje)champignons
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 3 eieren
- 50 g geraspte kaas 30+
- Snufje Italiaanse kruiden
Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Bak ca. 10 minuten in een koekenpan goudbruin. Snijd ondertussen de courgette, champignons, ui en knoflook fijn. Doe de aardappelblokjes in een kom en breng eventueel op smaak met peper en zout. Bak daarna de courgette, champignons, ui en knoflook met de Italiaanse kruiden. Voeg dit mengsel toe aan de aardappelblokjes. Voeg ook de eieren en kaas toe aan de kom, meng goed door en verhit de tweede lepel olijfolie in de koekenpan. Giet het mengsel uit de kom in de pan en laat ca 10 minuten op laag vuur gaar worden. Draai de frittata na 10 minuten om met behulp van een bord en bak nog 3-4 minuten aan de andere zijde. Serveer eventueel met een handje frisse salade of geroosterd volkorenbrood!
Tip: heb je een restje over? Doe dit dan de volgende dag op je boterham!
Voedingswaarde per persoon: 395 kcal, 18 g koolhydraten, 19 g eiwit, 26 g vet