Caprese salade met hartjes mozzarella
Ingrediënten
2 rijpe tomaten
1 bolletje mozzarella (uitleggewicht 125 gram)
Een handvol verse basilicumblaadjes
Balsamicoazijndressing
Extra vierge olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Snijd de 2 rijpe tomaten in plakjes.
Snijd 150 gram verse mozzarella in plakjes en gebruik een hartvormig uitsteekvormpje om kleine hartjes te maken.
Leg de plakjes tomaat en de hartvormige mozzarella afwisselend op een bord.
Bestrooi de salade met een handvol verse basilicumblaadjes.
Besprenkel met balsamicoazijndressing en extra vierge olijfolie naar smaak.
Breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden per persoon
200 calorieën
13 gram eiwit
14 gram vet
5 gram koolhydraten
Gegrilde kipfilet met citroen en kruiden
Ingrediënten
2 kipfilets
Sap van 1 citroen
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
1 theelepel verse tijm, gehakt
Zout en peper naar smaak
Optioneel: Citroenpartjes en extra verse kruiden voor garnering en/of groenten naar eigen smaak
Bereidingswijze
Meng in een kom het citroensap, olijfolie, fijngehakte knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper om een marinade te maken.
Plaats de kipfilets in een hersluitbare plastic zak of een ondiepe schaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade. Laat het minstens 10 minuten staan.
Haal de kip uit de marinade en laat overtollige vloeistof afdruipen. Breng op smaak met extra zout en peper indien gewenst.
Grill de kipfilets ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot ze gaar zijn en een mooie grillkorst hebben.
Laat de kip enkele minuten rusten voordat je deze in plakjes snijdt.
Serveer de gegrilde kipfilets op een bedje van gestoomde groene groenten en garneer eventueel met citroenpartjes en extra verse kruiden.
Voedingswaarden per persoon
290 calorieën
35 gram eiwit
13 gram vet
5 gram koolhydraten
Valentijnsnoepjes
Ingrediënten
Vers fruit naar keuze (aardbeien, banaanplakjes, druiven, frambozen, enz.)
100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
Optioneel: gehakte noten (amandelen, hazelnoten, pistachenoten)
Bereidingswijze
Was en droog het fruit. Zorg ervoor dat het fruit goed droog is, zodat de chocolade goed hecht.
Smelt de pure chocolade au bain-marie tot een glad mengsel.
Doop nu elk stuk fruit in de gesmolten chocolade en zorg ervoor dat het fruit gelijkmatig bedekt is.
Laat overtollige chocolade afdruipen en leg het fruit op een met bakpapier beklede plaat.
Als je wilt, strooi gehakte noten over het fruit. Doe dit voordat de chocolade volledig is gestold.
Plaats de plaat in de koelkast en laat de chocolade uitharden, ca. 30 tot 60 minuten.
Voedingswaarden per persoon (zonder noten)
340 calorieën
4 gram eiwit
16 gram vet
37 gram koolhydraten