Alvast het recept voor een lekkere zomerse pastasalade!
Ingrediënten voor 2 personen:
150 gram volkorenpasta
200 gram gerookte kip
1 courgette
150 gram doperwtjes
150 gram cherrytomaatjes
30 gram groene pesto
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in 4 minuten (zonder olie), zet de pitten even apart. Snijd en grill de courgette. Snijd ook de cherrytomaatjes en de gerookte kip. Meng de pasta met de pesto en voeg de kip, tomaatjes courgette en doperwtjes hieraan toe. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
Tip:
Varieer met de ingrediënten, zo zet je iedere keer een andere pastasalade op tafel. Denk aan carpaccio of biefstuk in plaats van gerookte kip. Of kies andere groenten zoals bladspinazie of broccoli. Ook kun je het vlees weglaten en hüttenkäse, een handje noten of een vleesvervanger toevoegen!
Voedingswaarden voor 1 persoon:
550 kcal
37 gram eiwit
67 gram koolhydraten
12 gram vet