Vis bevat ontzettend veel goede voedingsstoffen. Let op dat je kiest voor vis met keurmerken zoals MSC en ASC om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden. Zet één keer per week een stukje vis op het menu om te profiteren van de gezondheidsvoordelen: kies bijvoorbeeld eens voor deze scholfilet met broccolipuree!
Ingrediënten voor 2 personen
- 450 gram aardappelen kruimig
- 500 g broccoli
- 1 el olijfolie
- 200 g scholfilet (2 filets)
- 1 tl dragon
Schil en snijd de aardappelen. Kook in 20 minuten gaar. Snijd de broccoli in roosjes en voeg de laatste 10 minuten toe aan de aardappelen. Giet af maar laat een beetje kookvocht over. Stamp de aardappelen en broccoli tot een puree en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de scholfilets met peper, zout en dragon. Houd ongeveer 5 minuten per kant aan. Serveer de filets met de broccolipuree.
Tip: in plaats van dragon is vis ook lekker met peterselie, dille, tijm, kervel of oregano
Voedingswaarde per persoon: 387 kcal, 8g vet, 28.2 g eiwit, 44.6 g koolhydraten