Beweeg

Soms is het lastig om cardiotrainingen lang vol te houden. In plaats van op te geven kun je af en toe een actieve rust doen als het niet meer gaat.

  1. Doe 10 lunges: stap met 1 been zo ver mogelijk naar voren en zak door de knie. Houd een rechte rug, probeer elke knie een hoek van 90 graden te laten maken.
  2. Opdrukken. Als je (nog) niet echt kunt opdrukken: oefen vanaf de knieën of met de handen op een bankje. Probeer de rug zo recht mogelijk te houden.
  3. Als je tijdens het hardlopen langs een picknickbankje komt, doe dan eens 10 dips. Steun met de handen op de rand van het zitgedeelte en buig de knieën. Maak dan een soort omgekeerde opdrukbeweging met de armen. Trek de schouders niet op naar de oren!
  4. Doe een aantal squats: doe alsof je op een stoel gaat zitten, maar laat de stoel weg. Houd je rug recht, en laat de knieën niet voorbij de tenen komen.
  5. Wissel de cardiotraining af met andere varianten. In plaats van lange afstanden kun je proberen om kortere maar veel intensievere intervallen te doen.
  6. Doe een aantal stretch-oefeningen. Halverwege de training zijn de spieren goed opgewarmd en stretchen zal makkelijker gaan.