Als je het lastig vindt om gezonder te eten en ook om niet teveel te eten, bekijk dan eens deze foodswaps. Je verwisselt gemakkelijk een ongezond en calorierijk recept voor een gezondere variant. Hierbij 6 gemakkelijke en lekkere voorbeelden.
1. Superfood dessert
In plaats van pudding of vla kun je door 1 eetlepel chiazaad te mengen met 250 gram (plantaardige) melk een gezondere pudding maken. Voeg wat vanille-extract of honing toe en pureer (diepvries) fruit als topping. Laat de pudding minstens 2 uur in de koelkast staan of maak het een avond van tevoren.
2. Gezonde pannenkoeken
Zin in pannenkoeken maar niet in de calorieën? Combineer het beste van deze twee werelden en maak spinaziepannenkoeken met een heerlijke yoghurtsaus. Klik hier voor het recept.
3. Groenterösti
Dit gerecht maak van je aardappel, ui, ei, bloem en courgettespaghetti. Je kunt het aftoppen met buratta, cherrytomaatjes en verse basilicum.
4. Schnitzel met een twist
Een verrassend lekker gerecht waarbij je vlees vervangt door groenten. Klik hier voor het recept.
5. Van tortilla naar ei-wrap
Zoek je een koolhydraatarm lunchgerecht of snack? Maak dan eens een wrap van ei en vul die met bijvoorbeeld een zelfgemaakt tonijnsalade of zalm. Je kunt ook extra groenten zoals spinazie toevoegen aan het eimengsel.
6. Van pizza naar Portobello
Portobello’s zijn grote kastanjechampignons en perfect om te vullen. Maak je favoriete pizza na door ze te vullen met fijne soepgroenten, cherrytomaatjes, oude kaas en pizzasaus.